Hirdetés

loading...

2015. február 28., szombat

Kopásos eredetű fájdalmakra recept

Egy nagyon olcsó és hatásos módja a fájdalom csillapításának, ha zselatint használunk. A zselatint állati csontokból állítják elő.
A kopásos ízületi megbetegedések nagyon sok embert érintenek. Az ízületi fájdalom, akkor jelentkezik, amikor az izmok nem tudják megfelelően mozgatni a csontokat. A zselatin ilyenkor segít.
Zselatinos ételek fogyasztása ajánlott, mint a kocsonya, gyümölcsös és zöldséges kocsonyák.
Recept:

  1. 1 csomag zselatint elkészíteni a leírása szerint és megenni. Minden nap kell enni 3-4 hónapig. 
  2. Külsőleg is használhatjuk, az elkészített zselatint beletesszük egy tégelybe és hűtőben tartjuk. Közvetlenül a problémás ízületre kell felvinni, rövid időn belül felszívódik és csak egy vékony hártya marad. Amit könnyen eltávolíthatunk.
  3. Készíthetünk belőle gumi cukrot is. A tasakon lévő utasításnak megfelelően elkészítjük és ízesítjük kedvünk szerint, majd jégkocka, vagy valamilyen formába önteni. Megdermedés után fogyasztható. 
Zselatinos recept a gumi torta receptje is.
Gumisütemény

Lényeg, hogy mindennap fogyasztjuk a zselatint valamilyen formában. Külsőleg és belsőleg egyszerre alkalmazva még hatásosabb, és nincs mellékhatás!
Ezenkívül jótékony hatással van még a körmökre és a hajunkra is.

A zselatinról bővebben itt. http://www.doktortihanyi.hu/content/kollagen-elixir

Gyömbér is hatásos ízületi gyulladásnál, porckopásnál.
Minden nap egy csésze gyömbér tea fogyasztása ajánlott, vagy fűszerként használjuk rendszeresen.

Gyömbér tea:

Hámozzunk meg egy gyömbér darabot, majd főzzük meg 1.5 l vízben. Ízesíthető citrommal, mézzel ízlésünk szerint. Iható szűrve, de el is fogyaszthatjuk a megfőtt gyömbér darabot.

Gyömbéres ételek: itt:

2015. február 25., szerda

Brokkoli és más keresztes virágúak hatásai

A káposzta, kelbimbó, karfiol, brokkoli, torma fogyasztása nagyon egészséges.
 C vitaminban gazdagok, immunerősítő hatásúak. Fokozzák a DNS önjavító képességét, védik a szívet és az érrendszert, gátolják a rákos burjánzást, valamint a hormon háztartás egyensúlyához is hozzá járulnak.
 A Melbourne Egyetem kutatói szerint:
1-2 csésze enyhén párolt brokkoli
 elfogyasztása segíthet az asztma súlyosbodásának megelőzésében.
 De a többi keresztesvirágú növény is segíthet a tüdőben történt károsodás visszafordításában.
A brokkoli tartalmaz még luteint és zeataxint, ami a szemünkre fejt ki jótékony hatást.

Brokkolis recept itt.
Brokkolikrémleves

2015. február 22., vasárnap

Hajhullásra receptek

A hajhullás betegség tünete is lehet. Hajunk minősége összefügg a táplálkozásunkkal.
Az egészséges haj növekedéséhez szükséges tápanyagok (ásványi anyagok, vitaminok) hiánya is okozhat hajhullást. Ilyenek a jódhiánya, vashiánya, az A, B, E, H vitaminok hiánya.
Szerepet játszik a hajnövekedésben még a szilícium és a cink is.

Csalánnal a hajhullás ellen:

Hajmosáshoz használjunk frissen készült csalán főzetet.

5 liter vizet forraljunk fel, és forrázunk le vele 10 maréknyi friss csalánlevelet, hagyjuk ázni 10 percig. Leszűrjük és ezzel mossunk hajat. Erősíti, csillogóvá teszi a hajat. Kovasavat tartalmaz, ami sok szilíciumot tartalmaz.
A mezei zsurló is tartalmaz kovasavat, ezt is használhatjuk, úgy mint a csalánt.

Csalángyökér tinktúra:
Szedünk ki csalángyökeret, alaposan megmossuk, felaprítjuk, dunsztosüvegbe tesszük, majd 70% alkohollal felöntjük. Sötét, hűvös helyre tesszük, Naponta egyszer összerázzuk, 3 hétig érleljük. Ezután leszűrjük. Ezzel a szüredékkel minden nap egyszer a bedörzsöljük a fejbőrét.

Teakeverék hajhullásra:

Azonos mennyiséget veszünk a  csalánlevélből, diólevélből, bodzalevélből, nyírfalevélből, valamint egy szál vérehulló fecskefüvet is teszünk hozzá. Ezt a keveréket leforrázzuk. Hagyjuk állni 10 percig, leszűrjük. Ezzel a szüredékkel mossuk át alaposan a hajat, majd öblítsük le.

Hajpakolás:

 Egy csomag élesztő, olívaolaj, 1 tojás sárgája
Ezeket az anyagokat jól keverjük össze, vigyük fel a hajtőre és a hajvégekre is. Majd fóliával dunsztoljuk be a hajunkat. Hagyjuk rajt legalább egy órát, de minél tovább van rajt annál jobb. Végül mossunk hajat.





2015. február 21., szombat

A bőr barna foltjaira recept

A kor előre haladtával, vagy napsugárzás hatására és más egyéb okok miatt is kialakulhatnak barna foltok a bőrünkön. Legtöbbször a kézen, háton, nyakon, arcon vállon alakulnak ki ilyen foltok. Gyakorlatilag ártalmatlanok, de esztétikailag csúnya.
Halványításukra természetes anyagokat is alkalmazhatunk. Ezeket az eljárásokat hosszú ideig kell alkalmazni, hogy látható eredménye legyen. Akár egy hónapig is eltarthat mire a hatás látható lesz.
Legalább napi kétszer, de ha teheted háromszor is alkalmazhatod.


Hagymalé is ilyen.


  • Szeleteld fel a hagymát és dörzsöld be vele  a bőröd mindennap legalább kétszer.
  • Két evőkanál mézet összekeverünk 1 evőkanál hagymalével. Ezt a keveréket vidd fel a foltokra, hagyd rajta legalább negyed óráig, majd mosd le.

Torma

  • Reszeld le a tormát és ezt a pépet tedd a kezelni kívánt részre. Negyed óra múlva mosd le.
Aloe vera

  • Köztudott, hogy az aloe vera bőr regeneráló hatású. A foltokra is alkalmazható. Leghatásosabb a friss aloe vera gél. Friss gélt, úgy kapunk, hogy a növény levelét hosszában ketté vágjuk, és a benne levő átlátszó gélt kikaparjuk. A kikapart gélt rakjuk a barna foltra, rajt hagyjuk fél órát és lemossuk. Napi kétszeri alkalmazása esetén egy hónap múlva már látható a halványulás. Akinek nincs friss aloe vera növénye az használhat 100%-os aloe gélt, amit a patikákban lehet venni. Belsőlegesen is alkalmazható, így a kívánt hatás hamarabb elérhető. 
Ribizli
  • A ribizli pép is használható erre a célra, de simán a leve is jó.
Narancslé, citromlé és petrezselyemlé is van halványító hatása.

Ricinus olaj

  • Kétszer használva egy nap, szintén halványít a foltokon. Egyszerűen csak be kell kenni az érintett területet. Több órát is rajt lehet hagyni a bőrön. 

2015. február 20., péntek

A fürjtojás jótékony hatásai

A fürjtojásról

Természetgyógyászok ajánlják a fürjtojás kúraszerű alkalmazását.
Éhgyomorra, naponta, nyersen kell fogyasztani a friss, hűtőben tartott tojásokat.
Nyersen vagy keverve, tejbe vagy rostos üdítőbe nagyon jó eredményt produkálhatunk. Gyermekeknek 2-3, felnőtteknek 4-5 fürjtojás elfogyasztása ajánlott naponta kúraszerűen az alábbi betegségek esetén alkalmazható: Légzőszervi fertőzések, gyulladásos, allergiás eredetű gondok, asztma, emésztőrendszeri betegségek, általános gyengeség, idegkimerültség esetén, immunerősítőnek, műtét vagy sugárkezelés utáni roborálásra, de jótékonyan hat az idegrendszer és a szív működésére, valamint az agy teljesítményére is. Potencia növelő hatást is tulajdonítanak neki.

A savanyú káposzta hatása a szevezetre


Savanyú káposzta:

Erősíti az immunrendszert.
Rengeteg C-vitamint tartalmaz.
Található benne még B1-vitamin, karotin, illetve kalcium, kálium, foszfor, magnézium és nátrium. Gazdag rostokban és kevés kalóriát tartalmaz. 
Magas rost tartalmának köszönhetően a belek "seprűje", kisöpri a salakanyagokat a belekből.
Emésztésünk, székletünk rendben lesz tőle.
A tejsavas erjesztésének köszönhetően, rengeteg tejsavbaktérium van benne, vissza állítja a bélflóra egyensúlyát. Sokkal több jótékony baktériumot tartalmaz, mint a joghurtok. Antibiotikumos kúrák természetes kísérője.
A savanyú káposzta leve is értékes alapanyag. Naponta 1 dl-t elfogyasztva belőle, tehermentesül a máj, tisztul a bélrendszer, és épül az immunrendszer. C-vitamintartalma szintén magas.
Igazi " csodaszer".


Savanyú káposztával készült ételek itt.

Csontritkulásra recept

Mákot is használhatunk gyógyszernek a csontritkulásra.

25 dkg mákot kevés vízzel felöntünk, mézzel ízesítjük, és felforraljuk. Főzni nem kell. Hűtőben tároljuk. Reggel egy evőkanál az ajánlott adagja.

Mákos receptek itt.
Bejgli
A túró is kitűnő kalcium forrás!
Túrós receptek itt.

Koleszterinszint csökkentésére recept

A koleszterin szint csökkentéséhez hozzá járulhatunk azzal, hogy sokat mozgunk és az étrendünkre odafigyelünk.
Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, gabonát és hüvelyeseket. A rostban gazdag növények megkötik a koleszterint és nem engedik visszaszívódni a bélből.
Az olajok,( mint pl. a halolaj, vagy olíva olaj) és az olajos magvak, (mint a dió és a mák) elősegítik a koleszterin lebontását, így csökken a vér koleszterin szintje.

Diót használhatunk a vérkoleszterinszintjének csökkentésére.

A diófélékben található egyszeresen-telítetlen zsírsavak csökkentik a „rossz” koleszterin-szintet és növelik a „jó” koleszterin mennyiségét a szervezetben.

Adagja naponta 30 gramm, (10 szem egész dió)
A dió többek között tartalmaz a létfontosságú aminosavak közül lizint, valamint cinket, jódot, káliumot, foszfort, ként is. Diós receptek itt.
Diósbarackmag


Gyümölcsös müzliből 4-5 kanál egy joghurttal kiváló reggeli. ezzel pedig máris növeltük az elfogyasztott rost mennyiséget.

Visszér betegség esetén alkalmazható receptek

Visszeres panaszok esetén mi magunk is készíthetünk a konyhánkban található anyagok felhasználásával gyógyírt.

1. Fokhagymaolaj

A fokhagyma csökkenti a gyulladást, javítja a vérkeringést, és eltávolítja az erekben lerakódott méreganyagokat.
Recept: 6 gerezd fokhagyma, 3 narancs, 2 kanál olívaolaj
Elkészítése: Zúzzuk össze a fokhagymát és tegyük egy kisebb üvegbe, öntsük rá a narancsok kifacsart levét, tegyük hozzá a két kanál olívaolajat is. Hagyjuk állni 12 órán keresztül,ezután már használhatjuk is. Esténként a tegyünk a lábunkra jó vastagon, óvatosan masszírozzuk be az érintett területet, majd tegyünk rá egy műanyag fóliát, és egy ronggyal kössük le. Hagyjuk rajta hatni másnap reggelig, majd mossuk le. Addig ismételjük, míg meg nem szűnik a probléma.

2. Almaecet

Az almaecet bizonyítottan jótékony hatással van a visszerekre, mivel tisztítja az ereket, csökkenti a gyulladást, és javítja a véráramlását.
Egy  tiszta pamut anyagot áztassuk bele almaecetbe, majd masszírozzuk át vele az érintett területet. Naponta 2 X reggel és este ismételjük meg. Egy hónap múlva már érezhetjük az eredményt.

3. Csalán tea

2 dl víz és egy evőkanál friss vagy szárított csalán.
 Alacsony lángon főzzük két-három percig, majd hűtsük le, és igyuk naponta háromszor étkezés előtt hat hónapon keresztül.

4. Vadgesztenye kivonat

A vadgesztenye magjának kivonata összehúzza és erősíti az ereket, csökkenti a visszér gyulladását.

5. Szőlőmag olaj

Szintén elősegíti a visszér gyulladás gyógyulását.

6. Körömvirág kenőcs

Gyulladás csökkentő és fokozza az erek rugalmasságát. 
Vastagon kenjük a lábunkra és kötözzük át pamut-, vagy valamilyen vászon kendővel. Akár egész éjszakára is rajt hagyhatjuk.

7. Rendszeres fogyasztása ajánlott:

Fokhagyma, hagyma, gyömbér, ananász, hajdina. Étrendünk, úgy állítsuk össze, hogy minden nap kerüljön bele valamelyik értámogató zöldségből, fűszerből.