Hirdetés

loading...

2017. június 11., vasárnap

A jótékony cseresznye

A cseresznyének kb. 80 %-a víz, ezért kiváló szomjoltó gyümölcs.
Cseresznye

 Gyógynövényként is számon tartják. Napi  25 dkg cseresznye elfogyasztása már kimutathatóan csökkenti a vér húgysav szintjét, ezért segíti az ízületi betegségek megelőzését. Rendszeres fogyasztása csökkenti az izom görcsöt, sőt fejleszti az izmok erejét.

A cseresznyének magas az antioxidáns tartalma, ezért gyulladáscsökkentő hatással bír.
Náthás bajok, hörgő panaszokra jótékonyan hat.
 Karotinjai, a béta- karotin,  lutein, zeaxantin a szemre vannak jó hatással.
Rendkívül jó hatással van a szívműködésre és az érrendszerre.
 A fogak és csontok egészséges fejlődését is elősegíti.

Tartalmaz még sok A vitamint, B1, B2, B6 vitamint, folsavat, biotint, niacint, pantoténsavat, riboflavint, C vitamint. Az ásványi anyagok és nyomelemek közül tartalmaz sok kalciumot, foszfort, káliumot, nátriumot, vasat és kobaltot.

Igazi egészséges csemege  gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt! Leghatásosabb nyersen, de készíthetünk belőle befőttet, süteményt is.
Cseresznyés receptek itt:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése