Hirdetés

loading...

2015. február 21., szombat

A bőr barna foltjaira recept

A kor előre haladtával, vagy napsugárzás hatására és más egyéb okok miatt is kialakulhatnak barna foltok a bőrünkön. Legtöbbször a kézen, háton, nyakon, arcon vállon alakulnak ki ilyen foltok. Gyakorlatilag ártalmatlanok, de esztétikailag csúnya.
Halványításukra természetes anyagokat is alkalmazhatunk. Ezeket az eljárásokat hosszú ideig kell alkalmazni, hogy látható eredménye legyen. Akár egy hónapig is eltarthat mire a hatás látható lesz.
Legalább napi kétszer, de ha teheted háromszor is alkalmazhatod.


Hagymalé is ilyen.


  • Szeleteld fel a hagymát és dörzsöld be vele  a bőröd mindennap legalább kétszer.
  • Két evőkanál mézet összekeverünk 1 evőkanál hagymalével. Ezt a keveréket vidd fel a foltokra, hagyd rajta legalább negyed óráig, majd mosd le.

Torma

  • Reszeld le a tormát és ezt a pépet tedd a kezelni kívánt részre. Negyed óra múlva mosd le.
Aloe vera

  • Köztudott, hogy az aloe vera bőr regeneráló hatású. A foltokra is alkalmazható. Leghatásosabb a friss aloe vera gél. Friss gélt, úgy kapunk, hogy a növény levelét hosszában ketté vágjuk, és a benne levő átlátszó gélt kikaparjuk. A kikapart gélt rakjuk a barna foltra, rajt hagyjuk fél órát és lemossuk. Napi kétszeri alkalmazása esetén egy hónap múlva már látható a halványulás. Akinek nincs friss aloe vera növénye az használhat 100%-os aloe gélt, amit a patikákban lehet venni. Belsőlegesen is alkalmazható, így a kívánt hatás hamarabb elérhető. 
Ribizli
  • A ribizli pép is használható erre a célra, de simán a leve is jó.
Narancslé, citromlé és petrezselyemlé is van halványító hatása.

Ricinus olaj

  • Kétszer használva egy nap, szintén halványít a foltokon. Egyszerűen csak be kell kenni az érintett területet. Több órát is rajt lehet hagyni a bőrön. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése