Hirdetés

loading...

2015. február 20., péntek

A savanyú káposzta hatása a szevezetre


Savanyú káposzta:

Erősíti az immunrendszert.
Rengeteg C-vitamint tartalmaz.
Található benne még B1-vitamin, karotin, illetve kalcium, kálium, foszfor, magnézium és nátrium. Gazdag rostokban és kevés kalóriát tartalmaz. 
Magas rost tartalmának köszönhetően a belek "seprűje", kisöpri a salakanyagokat a belekből.
Emésztésünk, székletünk rendben lesz tőle.
A tejsavas erjesztésének köszönhetően, rengeteg tejsavbaktérium van benne, vissza állítja a bélflóra egyensúlyát. Sokkal több jótékony baktériumot tartalmaz, mint a joghurtok. Antibiotikumos kúrák természetes kísérője.
A savanyú káposzta leve is értékes alapanyag. Naponta 1 dl-t elfogyasztva belőle, tehermentesül a máj, tisztul a bélrendszer, és épül az immunrendszer. C-vitamintartalma szintén magas.
Igazi " csodaszer".


Savanyú káposztával készült ételek itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése