Savanyú káposzta:
Erősíti az immunrendszert.Rengeteg C-vitamint tartalmaz.
Található benne még B1-vitamin, karotin, illetve kalcium, kálium, foszfor, magnézium és nátrium. Gazdag rostokban és kevés kalóriát tartalmaz.
Magas rost tartalmának köszönhetően a belek "seprűje", kisöpri a salakanyagokat a belekből.
Emésztésünk, székletünk rendben lesz tőle.
A tejsavas erjesztésének köszönhetően, rengeteg tejsavbaktérium van benne, vissza állítja a bélflóra egyensúlyát. Sokkal több jótékony baktériumot tartalmaz, mint a joghurtok. Antibiotikumos kúrák természetes kísérője.
A savanyú káposzta leve is értékes alapanyag. Naponta 1 dl-t elfogyasztva belőle, tehermentesül a máj, tisztul a bélrendszer, és épül az immunrendszer. C-vitamintartalma szintén magas.
Igazi " csodaszer".
Savanyú káposztával készült ételek itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése